onsdag den 26. juni 2013

Dæmoner

Dæmoner af Carina Evytt er en roman i gyser og horror genren, og den omhandler de dæmoner, som vi alle sammen render rundt med, men for vores hovedpersoner bliver dæmonerne mere virkelige, end vi har bryder os om.

Izzy har flere indlæggelser på psykiatrisk bag sig, og hendes kæreste Nicolai er sygeligt jaloux og udøver både fysisk og psykisk vold, men en dag får Izzy nok og får sin veninde Rikke til at hjælpe med en flytning, så hun ikke skal hjem til Nicolai, når hun bliver udskrevet. Rikke, Tommy og Dennis får flyttet Izzys ting til det tilsyneladende fredlige landsbysamfund, hvor de tre i forvejen bor.

Den lokale landsbytosse Jannick eller Ravnen, som han går under kæmper med sine indre dæmoner efter en traumatisk oplevelse i teenageårene, hvor han mistede sin far, mor og søster, måske slog han dem selv ihjel.

Rygterne løber stærkt i det lille samfund, og ingen ved rigtigt, hvad der egentligt skete dengang. Alle er de dog enige om, at Ravnen er psykopat og et udskud, som skal holde sig væk. Efterhånden kommer Izzy, Rikke og Dennis dog i tvivl om, hvor virkelig Ravnens dæmoner er. Mærkelige hændelser og ændret adfærd sætter tankerne i gang, kan det virkelig passe?  Kan der være noget om landsbytossens fablen om dæmoner? Hvad er virkelighed, og hvad er hallucinationer?

Romanen er gennemført, vellykket og velskrevet. Jeg var fanget fra de første tre linjer, og jeg blev trukket længere og længere ned i historien, som den skred frem. Karakterne er nuancerede, levende og fuldendte. Den lunefulde humor, som ofte ligger i Evytts tekster, er også til stede her som et ekstra krydderi til det sofistikerede gys, som kryber stille men sikkert længere ind under huden.

Det hidtil bedste jeg har læst af Evytt, som ovenikøbet er pakket ind i det mest lækre og specielle bogcover, jeg har set. Den kan varmt anbefales til den voksne læser, som er vild med gys og horror, der er af den mere sofistikeret slags end blod i litervis og "splat splat".

2 kommentarer:

  1. Den lyder ret interessant, så den er straks skrevet bag øret. God horror kan man ikke få for meget af :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Præcis, og jeg synes bestemt den her er værd at kigge nærmere på :)

      Slet

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)