fredag den 28. februar 2014

Den ældste myte #2 - Solens følge

Den ældste myte #2 – Solens følge er anden del af Boris Hansens fantasyserie.

I denne anden del fortsætter de seks venner for at stoppe og udrydde den ældste myte, det lykkedes dem nemlig ikke i første bind, selvom de formåede at forpurre den ældste myte i at ske fyldest. Den ældste myte er en historie der
bliver ved med at gentage sig selv. Den lyder som følger,

Dette er Den Ældste Myte
om Lytteren, der hører og forstår, hvad verden siger
om Jægeren, der bevæger sig som vinden
om Drømmeren, der drømmer på tværs af tiden
om Abens Håndlanger, der vil drive Den Skyldfri til mord
- og om Fortælleren, der vil give historien nyt liv.


De seks venner blev klar over, at de havde givet myten nyt liv, og at Brille, som fik rollen som Fortælleren, blev narret til at fortælle myten videre i en ny form. De opdager dog ved en tilfældighed, hvor myten er havnet og sætter sig for at forsøge at stoppe den en gang for alle. Samtidig finder de ud af, at myten er en del af en ældgammel strid mellem solen og månen, som har hver deres tilhængere i form af Solens følge og Månens kompagni, og pludselig bliver det meget nødvendigt hele tiden at være på vagt og kigge sig en ekstra gang over skulderen.

Boris Hansen formår at fortælle levende og fængende. Historien og ideen er god, og indtil videre kan plottet bære – det holder forhåbentligt til det tredje og sidste bind i trilogien, som endnu ikke er udkommet. Karaktererne kan indimellem virke en anelse overdrevet og en smule ”flade” (læs: unuancerede), men alt i alt er det et rigtigt godt bud på en dansk fantasy-trilogi, som bestemt også kan læses af nogle, der er ældre end de 10-14 årige, som er den officielle målgruppe.

3. og sidste del ”Evigt mørke” er sat til at udkomme i løbet af 2014.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af Rosenkilde&Bahnhof

Du kan iøvrigt kigge forbi hjemmesiden bag bogen, hvor det er muligt at snuse lidt mere rundt i Boris Hansens univers, samt læse lidt mere om bøgerne og de første kapitler i hhv. Den ældste myte #1 og #2. Hvis man derudover er heldig at have fundet et af de magiske kodeord, kan man finde endnu mere og bl.a. tage en test der viser, om man hører til i Solens følge eller hos Månekompagniet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)