fredag den 28. februar 2014

Den ældste myte #1 - Mytens forbandelse

Mytens forbandelse af første bind af Boris Hansens fantasy-trilogi, der går under serietitlen Den ældste myte.

I dette første bind møder vi de tre venner Adrian, Brille og Emma, samt Adrians søskende Jeppe og Nadja og Jeppes ven Philip. Sammen gør de seks et fund, der skal vise sig at blive skæbnesvangert.

I et gammelt, forladt hus ude på en lille ø går de på opdagelse og finder et gammelt, vævet tæppe, der rummer både billeder og en underlig skrift. Efter fundet af det gamle tæppe begynder den ene mere mystiske hændelse efter den anden at vælte ned over de seks venner. Langsomt bliver de klar over, at de er fanget i en ældgammel myte, som er en historie, der bliver ved og ved med at gentage sig selv, og som de tilsyneladende ikke lige kan slippe ud af.

Til at bogen er fantasy-trilogi til børn og unge, så starter den en anelse langsomt ud, men hvis man holder ved, så ender den faktisk ud med at blive ganske underholdende. Den har helt sikkert potentiale til at blive en rigtig spændende dansk fantasyhistorie, som også godt kan læses af nogen, som er lidt ældre end de 10-14 år, som vist er den officielle målgruppe. 
En lille bemærkning i den henseende kan dog også være, at der vist har været nogle testlæsere, som har hævdet, at den skulle være for uhyggelig for de yngste læsere. Det ved jeg dog ikke helt om jeg er enig i, og det er ikke en diskussion, jeg vil gå ind i her.

Alt i alt en udmærket start, som rummer elementerne omkring venskab, ældgammel mystik, spænding og en god idé.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af Rosenkilde&Bahnhof

Du kan iøvrigt kigge forbi hjemmesiden bag bogen, hvor det er muligt at snuse lidt mere rundt i Boris Hansens univers, samt læse lidt mere om bøgerne og de første kapitler i hhv. Den ældste myte #1 og #2. Hvis man derudover er heldig at have fundet et af de magiske kodeord, kan man finde endnu mere og bl.a. tage en test der viser, om man hører til i Solens følge eller hos Månekompagniet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)