onsdag den 27. maj 2015

Forlaget Mellemgaard i strid modvind ...

... og det er helt berettiget i min optik! 

Jeg får ofte og mange tilbud om anmeldereksemplarer (mange tak for det!), men der er også nogle som jeg vælger at takke nej til – af forskellige årsager.

Et forlag, som jeg konsekvent takker nej til (med ganske få undtagelser), er Forlaget Mellemgaard. Dette skyldes dels dårlige erfaringer med deres bøger, der har vist sig at være fejlspækkede i en grad der irriterer mig som læser. Dette er min egen personlige oplevelse, som i øvrigt underbygges her – særligt i indlæg #25. På Fyldepennen.dk som jeg har benyttet i en årrække har der de seneste år været kritiske røster overfor netop Forlaget Mellemgaard – se senere links til debatter.

Én kritik, der har været rettet mod forlaget, er, at de udgiver sig for at være et traditionelt forlag, men der er rigtig mange eksempler på, at forlaget tilbyder udgivelse mod et bidrag på 15.000 kr., hvilket jo er fair nok, hvis forfatterne ved, hvad de går ind til – og man reelt får noget for de 15.000 kr.. Det er blevet gjort mere tydeligt på forlagets hjemmeside, at de modtager økonomisk bidrag, men når man ser en udtalelse som ”Jeg sendte 124.000 ord ind i bogform. 20 timer senere er der svar. Giv os 15000 og vi udgiver den. 20 timer 124000 ord.” (se hele debatten der startede for 2 år siden her), så er det dog svært ikke at tænke selvudgiver stadig. Det kan vel være begrænset, hvor grundigt de har gennemgået manuskriptet på 20 timer? Jeg har absolut ingenting imod selvudgiverforlag skal pointeres, men jeg har noget imod, at man udgiver sig for at være noget andet, end man reelt er.

Ligeledes giver forlagschef Kaj Sørensen her udtryk for, at Forlaget Mellemgaard er de eneste, der er villige til at satse på nye forfattere. Det holder dog ikke efter min bedste overbevisning. Bevares, det er svært at komme gennem forlagenes nåleøje, men umuligt hvis man ikke vælger Forlaget Mellemgaard – nej vel?

Hvis jeg gav 15.000 kr. for at få en bog udgivet, ville jeg forvente at få noget for disse penge, og i den ovenstående udtalelse af Kaj Sørensen fremgår det også, at man kan forvente:
 
"[…] forlagsverdenens klassiske kerneydelser: faglig vurdering af materialet, dybdegående redigering, grafisk tilrettelæggelse, trykning, distribution, salg og markedsføring.” 

Det lyder jo meget flot og godt, men så er det da bemærkelsesværdigt, at en række bøger er spækkede med fejl i en grad, hvor det går ud over læseoplevelsen. Dette er min egen personlige oplevelse, som i øvrigt underbygges her – særligt i indlæg #25.

Forlaget Mellemgaard har dog tydeligvis mere end svært ved at håndtere kritikken og har i mine øjne optrådt fuldstændig uacceptabelt. De krydser alle grænser for acceptabel adfærd ved at gå ind og true kritikere med sagsanlæg, hvis ikke de trak deres (dokumenterede!) udtalelser tilbage. Fyldepennen.dk’s redaktør skriver i kølvandet på debatterne om Forlaget Mellemgaard, at:

"Til orientering kan vi oplyse, at Jacob er blevet truet af Mellemgaards advokat med et sagsanlæg, leveret til hans eget forlag, såfremt han ikke trak visse udtalelser på Fyldepennen tilbage.

Fyldepennen er også blevet informeret om dette via Mellemgaards advokat, Peter Dahl, (Advokaterne Dahl og Stokbro, Aabenraa).”


og skriver videre, at: 

”Vores brugere skal naturligvis ikke finde sig i nogen form for trusler eller mundkurv, fordi de debatterer faktuelt korrekte oplysninger. De links som nævnes i debatten henviser blandt andet til udtalelser fra Dansk Forfatterforening, Berlingske mv. Udtalelser som altså fremstår andre steder i offentligheden. Herudover skal det for god orden skyld oplyses, at der gennem årene løbende er debatteret adskillige erfaringer fra andre brugere ligeledes. Det har naturligvis afstedkommet en del debat.”

Se hele indlægget og resten af reaktionerne her

Personligt har jeg længe været tøvende med at takke ja til anmeldereksemplarer fra Forlaget Mellemgaard, men efter denne umodne tilgang til kritik, vil jeg ikke røre dem med en ildtang. Det er synd for de forfattere, der får svært ved at få deres bøger omtalt, for det er i mine øjne forfatterne hos det pågældende forlag, der bliver tabere i alt det her.

Hvor er vi henne, hvis forlag går ind og forsøger at true kritikere til tavshed? Hvor stiller det os som bogbloggere, hvis vi skriver en kritisk anmeldelse af en af deres bøger – skal vi så også frygte et sagsanlæg? Jeg synes det er vigtigt at være opmærksom på og italesætte, så Forlaget Mellemgaard (og andre der kunne føle trang til det samme) ikke lykkes med den slags fuldstændigt uacceptable adfærd.

... og nej jeg har ikke læst mere end halvdelen af Forlaget Mellemgaards bøger, som, ifølge forlagschef Kaj Sørensen i denne udtalelse mener, er nødvendigt for at kunne udtale sig kritisk ...

Links i dette indlæg: 
Udtalelser af forlagschef Kaj Sørensen - her og her
Debatter på Fyldepennen.dk: Tilbudt udgivelse af forlag men ...,  Mellemgaard og Debatter om forlag 

17 kommentarer:

  1. Wauw, det havde jeg slet ingen idé om overhovedet.
    Jeg har selv læst et par bøger fra Mellemgaard (dog sendt fra forfatteren alle gangene), men på den led har jeg aldrig hørt noget skidt om dem overhovedet - tværtimod.

    Jeg har dog hørt 'sladder' omkring, hvorvidt Mellemgaard bare udgiver "alt", og man skal tage det med et gran salt. Jeg kender også flere der ikke rører ved deres bøger, simpelthen fordi de mener at det er "for nemt" at få bøger udgivet hos dem - men det har jeg ingen personlig erfaring med, så pas..

    Men interessant indlæg!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er egentligt også den mindste del af det for mig. Der hvor det virkelig går galt er, når de går ind og forsøger at true kritikere til tavshed. Det er helt under lavmål for mig, og den berømte dråbe, der fik bægeret til at løbe over. Hvis ikke de havde trådt ned på dette niveau ville jeg aldrig have skrevet dette indlæg, men det er så uacceptabel adfærd, at jeg ikke kan forbigå det i tavshed.

      Folk skal gøre som de vil, men de skal kende denne side af historien også.

      Slet
  2. Jeg forventer inden for kort tid at modtage 2 anmelderbøger fra forlaget og jeg må da sige at spændingen er da blevet noget forøget, ja har nærmest vokset sig til nervøsitet, efter at have læst dit indlæg og nogle af de debatter du har linket til.

    Jeg er faktisk tidligere blevet kontaktet af forlaget med kommentarer til og forslag af ændring til ordlyd i et tidligere indlæg, jeg havde skrevet om en af forlagets bøger, men jeg synes da min afvisning af ændringerne blev modtaget positivt, siden de har valgt at sende to anmelderbøger mere til mig. Men det var en pudsig og lidt skræmmende oplevelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber, at du får en god oplevelse med dem så. Kan jeg måske lokke dig til at give mig et praj, når du har læst de to anmeldereksemplarer? Det kunne være spændende at høre din oplevelse af dem :-)

      Jeg er glad for at høre, at du afviste at lave rettelser i dit indlæg, og at de accepterede det, men jeg synes egentligt, at det siger alt, at de overhovedet forsøger at få dig til at ændre ordlyden (nu ved jeg selvfølgelig ikke præcist, hvad de ville have ændret, men ...)

      Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg ønsker ikke længere at anmelde deres bøger med den adfærd. Jeg ved ikke, om de arbejder ud fra devisen, at dårlig omtale er bedre end ingen, ellers så virker det i mine øjne som en besynderlig forretningsstrategi.

      Slet
  3. Jeg kan give jer alle ret i flere af jeres udtalelser, men der findes dog også noget positivt i Mellemgård. I al fald to af de redaktører, jeg har samarbejdet med (Kristian West og Rikke Kirshheiner) har været meget objektive, selvom deres forslag til rettelser har været meget få. Det grafiske arbejde har jeg været meget tilfreds med, men jeg må nok medgive, at deres korrekturlæsere lader en del tilbage at ønske. Her er det en absolut fordel, at man selv kan klare det job, og hvad angår markedsføring, må jeg nok tilstå, at den er nærmest værdiløs. Jeg har selv måttet kontakte bibliotekerne for at opnå lektørudtalelser, og heldigvis har de været virkelig gode. Det håber jeg naturligvis også den bliver ved min næste udgivelse den 11. december. En af årsagerne til den dårlige markedsføring kan utvivlsomt søges i jeres indlæg. Dårlig korrektur, samt i den alt for store udgivelsesprofil. Jeg læste for et år siden en artikel i Weekendavisen, som i løbet af en måned havde fået tilsendt 30 anmeldereksemplarer, og det kan vel nok virke en smule uoverskueligt.
    Jeg har som allerede skrevet både roser og tidsler til Mellemgård, og jeg har foreløbig udgivet tre spændingsromaner gennem dem og stort set mener jeg, jeg har fået valuta for pengene. For at imødegå jeres kritik af korrekturen vil jeg citere et par ord fra lektørudtalelsen på min første roman.
    Grundig researc og gennemgribende korrektur.
    En virkelig god, gammeldags spændingsroman fra den gode, gamle, kolde krig.
    Hvis nogen af jer skulle få lyst til at anmelde min næste roman, Et specielt problem, vil det glæde mig meget. Mener I derefter, jeg burde stoppe som skribent, vil jeg tage det til efterretning.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Thorvald,
      Allerførst mange tak for dit input til den her sag. Jeg er glad for at høre, at der (selvfølgelig!) også er positive oplevelser med forlaget - specielt fra jer, som har haft en eller anden form for samarbejde med dem.

      Lad mig lige slå helt fast med syvtommer søm, at min kritik udelukkende går på forlaget og deres arbejde og håndtering af nogle situationer. Det er på ingen måde, og jeg mener virkelig ingen, jer forfattere jeg langer ud efter! Jeg kunne derfor heller aldrig nogensinde finde på at bede nogen om at stoppe som skribent! Når jeg anmelder - uanset om det er kritisk eller positivt, er det værket/bogen/fortællingen/resultatet jeg anmelder og ikke forfatteren som person. Så fordi jeg måske ikke kan lide en bog, betyder det ikke nødvendigvis, at jeg ikke kan lide andre bøger af samme forfatter og vice versa.

      I relation til forlaget her og den manglende kvalitet, jeg har oplevet - specielt på korrektur-/redigeringsfronten, som du også er inde på, så er det igen ikke rettet mod forfatteren men forlaget og redaktørerne. Faktisk mener jeg, at det er jer, som forfattere ved det her forlag, som bliver de store tabere ved forlagets ageren. For jeg er sikker på, at der indimellem også bliver udgivet rigtigt gode fortællinger og bøger på Mellemgaard - det er jeg sådan set slet ikke i tvivl om, at der gør. Desto mere synd er det i mine øjne, at de drukner og bliver væk i mængden af uheldige udgivelser, som med mere korrektur og redigering kunne være blevet rigtigt gode - også!
      og desto mere uheldigt, ærgerligt og synd er det, at forlaget handler og agerer på en måde, som gør, at jeg (og andre) holder sig helt væk, for det kommer i sidste ende til at gå udover jer forfattere, og det er egentligt bunduretfærdigt!

      Slet
  4. Forlaget mellemgaard bruger også professionelle redaktører

    Rygter og misforståelser florerer i forlagsbranchen, det er gammel viden. Men det er lodret forkert, at Forlaget mellemgaards udgivelser ikke gennemgår forlagsredaktion. Alle mellemgaards titler er gennem en omhyggelig redigerings- og korrekturproces før udgivelse.

    Lad os gøre det helt klart:
    Forlaget mellemgaard har i årevis haft ansat højtuddannede redaktører. Og det fortsætter forlaget med. Selvfølgelig.

    – Når forfatteren afleverer sit manuskript til os, går det til en af forlagets redaktører, der alle er akademikere med fagrelevante uddannelser, fortæller redaktionschef Jens Eichler Lorenzen, der selv er mag.art. i litteraturvidenskab.

    Altid fokus på indhold
    ¬Forlagets redaktører er fx uddannet inden for litteraturvidenskab eller nordisk sprog og litteratur. Redaktøren arbejder indgående med alle aspekter af teksten i et tæt samarbejde med forfatteren gennem et forløb, der løber over måneder.

    – Sprogvask og korrektur spiller naturligvis en stor rolle i samarbejdet med forfatteren, men som på alle andre professionelle forlag er indholdet i centrum, siger Jens Eichler Lorenzen, der også oplyser, at når forlagsredaktionen er afsluttet, så bliver manuskriptet korrekturlæst af forlagets certificerede korrekturlæsere.

    Redaktører støtter og hjælper
    - Nogle gange oplever vi, at forlaget bliver kritiseret, hvis en læser eller anmelder har noget at udsætte på en bogs stil, sprog eller handling. Til det er der kun at sige, når en forfatter ønsker at bevare det ene eller det andet i sit manuskript, så må forlagsredaktøren acceptere disse æstetiske valg. Vi kan kun komme med kvalificerede indspark, og vi gør det ved hver eneste bog, vi udgiver, oplyser Jens Eichler Lorenzen.

    Ikke et selvudgiverforlag
    Med denne orientering håber forlaget, at man i fremtiden vil huske på, at mellemgaard ikke er et selvudgiverforlag, der sender uredigerede tekster i trykken. Vi tilbyder som alle etablerede forlag en faguddannet, professionel forlagsredaktion, der skal sikre, at læserne i sidste ende får en positiv læseoplevelse.

    - Vi ville aldrig undlade at redigere professionelt. Og sådan har vi arbejdet i de sidste seks år, slutter Jens Eichler Lorenzen.

    Med venlig hilsen
    Forlaget mellemgaard

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kaj,
      Tak for din kommentar. Det er meget fint, at I arbejder med professionelle redaktører, men desto mindre kan I vel være tilfredse med, at der er så mange fejl i jeres udgivne bøger?

      Desuden er fejlspækkede bøger næsten det mindste problem, hvor ærgerligt det end er, men at I håndterer kritik ved at trusler om sagsanlæg er under al kritik. Så selvom fejlspækkede bøger er et stort problem for et forlag, der hævder at arbejde professionelt (hvilket I selvfølgelig også skylder både forfattere og læsere), så har I et endnu større problem ... og det løser I ikke ved sådan en mere eller mindre standardiseret kommentar her, som kun i mindre grad forholder sig til kritikken.

      Slet
  5. Kære Trudi
    Vi er kede af at høre, at du betragter vores bøger som fejlbehæftede. Vi gør et stort nummer ud af at redigere og korrekturlæse, så der burde ikke være korrekturfejl. Jeg kan også forså, at du bygger antagelsen på en enkelt anmeldelse. Vi har tidlige haft nogle smuttere med korrekturen, det indrømmer vi gerne, men vi har længe benyttet os af professionelle korrekturlæsere. Vi håber derfor, at du kunne have lyst til at anmelde en af vores titler, så du kan forsikre dig om, at dårlig korrektur hos mellemgaard hører fortiden til. Vi sender dig gerne de anmeldereksemplarer, du måtte ønske.
    Vi er dog endnu mere kede af at høre, at du mener, vi truer folk, hvis de kritiserer forlaget. Intet kunne være mere forkert. Vi velkommer al debat, men den skal være ført på en værdig og sandfærdig måde, hvis nogen skal have glæde af den. I det nævnte tilfælde kolporterede en bruger en række beviseligt usande påstande på Fyldepennen.dk, og det syntes vi var for stærkt. Debat er godt, men løgnagtigheder er uacceptable, når det handler om andre menneskers levebrød. Vi bad Fyldepennen om, at vi måtte skrive en replik til brugeren. Det kunne der imidlertid ikke være tale om. Man ønskede altså ikke en sober dialog, hvor ofret for et angreb kunne tage til genmæle. Det var vi skuffede over, for man kan næsten altid løse en tvist, hvis man kan snakke åbent om tingene. Den eneste måde, vi kunne få brugeren i tale, var gennem en advokat. Vi ønskede blot, at de urigtige oplysninger blev fjernet eller dementeret, og sådan endte det da også. Brugeren medgav, at oplysningerne var urigtige og udsendte et dementi. Vedkommende blev naturligvis ikke truet, men blot bedt om at bevise sine udtalelser. Da de var åbenlyst usande, endte sagen øjeblikkeligt med det nævnte dementi. Et forlag kan ikke leve med, at der udspredes usandheder om forretningsgangen, for det ville på sigt skade forretningen. Ingen ønsker at blive bagvasket, heller ikke en virksomhed. Det har derfor intet at gøre med, at forlaget ikke accepterer kritik, for det gør vi med glæde. Vi vil gerne blive bedre, så vi lytter til al kritik. Faktisk har vi netop oprettet en Facebook-gruppe, hvor vi opfordrer alle til fri debat om mellemgaard. Vi tror nemlig ikke på hemmelige grupper, der ikke accepterer åben debat, som det er tilfældet på Fyldepennen. Vi tror på den frie debat, og den inviterer vi altså nu til på vores side.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kaj,
      Jeg ved ikke, hvor du får fra, at jeg kun baserer min udtalelse på en enkelt bog, det er ganske enkelt ikke rigtigt. Desuden er jeg langt fra den eneste med den opfattelse, det kræver ikke mange googlesøgninger at finde lignende oplevelser.
      Med det sagt så glæder det mig naturligvis at høre, at der bliver arbejdet professionelt med det, og at I stræber på at blive bedre - det bør vi alle gøre, hele tiden!

      Debat skal selvfølgelig foregå på en ordentlig og saglig måde - fra alle parter, og derfor har jeg selvfølgelig også linket til de forskellige debatter og udtalelser, bl.a. på fyldepennen.dk, hvor folks udsagn iøvrigt også i vid udstrækning er underbyggede og dokumenterede med diverse henvisninger.

      Når vi nu tydeligvis er enige om at løgnagtigheder er uacceptable, så må det jo selvfølgelig også være en misforståelse, når du antyder at fyldepennen.dk er hemmelig gruppe, der ikke er interesseret i en åben debat. Som du kan se af mine links kan alle læse debatterne på fyldepennen, det endog uden at have en profil. Desuden kan alle enkeltpersoner, så vidt jeg er orienteret, oprette en ganske profil på samme side og dermed deltage i debatterne på ligefod med alle andre.

      Én ting fik I dog ud af det, I fik lukket munden på én bruger. Vedkommendes bevæggrunde for at trække sine udtalelser tilbage skal jeg ikke gisne om. Jeg kan dog sige for eget vedkommende, at man indimellem må vælge sine kampe med omhu, og at det i nogle tilfælde kan være lettere at trække udtalelser tilbage fremfor at skulle igennem en retssag ...

      Sagen kunne i mine øjne have været håndteret langt bedre og smartere fra jeres side, og jeres håndtering har næppe gavnet jeres omdømme, men det er selvfølgelig ikke mit problem. Jeg synes det er et godt initiativ at invitere til dialog, det er nok vejen frem, og hvem ved, måske sker der nogle ændringer på sigt, så jeg igen kan takke ja til at læse bøger fra jeres forlag. Det håber jeg - især for forfatternes skyld, da jeg er sikker på, at der bliver udgivet virkeligt gode bøger, som ikke får den opmærksomhed, som de egentligt fortjener ...

      Slet
  6. Hej Trudi
    Du har ret i, at alle kan læse Fyldepennens debatter, men det er bestemt ikke alle, der kan få lov til at deltage i dem. Vi ville gerne have leveret en replik til mange af de mest vanvittige påstande, men det blev pure afvist. Det var ikke muligt at lave en privat profil eller at få lov til at tage til genmæle. I vores øjne er det uanstændig opførsel, at man ikke vil lade en part blive hørt, når det drejer sig om så alvorlige beskyldninger, som det gjorde. Fyldepennen ønskede således ingen debat, og den pågældende tråd skulle tydeligvis alene tjene som en gabestok, man kunne udstille mellemgaard i. Vi var mildest talt skuffede over den indstilling, og vi har stadig svært ved at se, hvordan man tjener brugernes interesser ved at fastholde en så ensidig debat. Mon ikke vi alle kun blive klogere, hvis vi lod beskyldningerne ligge og snakkede os frem til sagens kerne? Det tror vi på, men Fyldepennen har deres egen dagsorden. Men jeg håber du vil anmelde et par bøger fra mellemgaard i fremtiden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Beklager Kaj Sørensen, men det er ganske enkelt ikke sandt.

      Du kan - som alle andre mennesker - oprette en privat profil. Fyldepennen ønsker ikke virksomhedsprofiler, men private profiler er altid velkomne.

      Og så vidt jeg ved er de debatter ikke blevet lukket, så du skal være så hjertelig velkommen. :-)

      Slet
    2. Hej igen Kaj,
      Jeg forstår ikke dit indlæg. I en tidligere kommentar til dette indlæg skrev du "Vi velkommer al debat, men den skal være ført på en værdig og sandfærdig måde, hvis nogen skal have glæde af den." Det kunne og kan jeg naturligvis kun bifalde og være enig i. Derfor forstår jeg naturligvis heller ikke, hvorfor du i den seneste kommentar kommer med indtil flere direkte usande påstande ...

      Alle privatpersoner kan oprette en profil på fyldepennen ganske kvit og frit. Det slår redaktionen på fyldepennen.dk også fast med nedenstående udtalelse i et af de indlæg, som jeg allerede har linket til i det oprindelige indlæg:

      "Forlagene må naturligvis gerne debattere på lige fod som de øvrige brugere, såfremt de opretter en profil - dog under hensynstagen til Fyldepennens retningslinjer punkt 1c. Har et forlag noget på hjerte, er de velkommen til at give deres besyv med."

      Jeg har for nyligt været i kontakt med redaktionen og fået bekræftet, at ovenstående udtalelse naturligvis stadig gælder. Så hvilke afvisninger du har fået ved jeg ikke, men de har ikke været fra fyldepennens redaktion.

      Med det slået fast en gang for alle, skal vi så ikke prøve med den ordentlige og sandfærdige debat, som du hævder du også er til og droppe beskyldningerne og de usandfærdige påstande?

      Apropos åben og fri debat, så var jeg forbi den side på Facebook, som er blevet åbnet ifølge dig. Til min store forundring ser jeg nu, at det er en lukket gruppe for forlagets forfattere, som der står i gruppebeskrivelsen:

      " "Forlaget mellemgaard - Debatforum" har vi nu ændret til en lukket gruppe, som er til forlagets forfattere."

      Årsagen til dette kan jeg jo kun gisne om, men sammenholdt med dine beviseligt urigtige påstande i dine kommentarer til dette indlæg, kan jeg kun drage den konklusion der ligger lige for ... og det bringer mig desværre ikke nærmere at komme til at anmelde bøger fra Forlaget Mellemgaard igen i nærmeste fremtid.

      Slet
  7. Hej Trudi og Anika
    Jeg har igennem årene fulgt med i, hvad det blev skrevet på Fyldepennen.dk og jeg har også spurgt Fyldepennen.dk om jeg måtte forsvare mig og det måtte jeg ikke, de mente det var en salgstale. Medarbejderne på forlaget mellemgaard er ikke interesseret i at udtale sig som privatpersoner, da de jo er ansat på forlaget mellemgaard og derfor er det stadigvæk sådan at vi ikke kan komme til genmæle på Fyldepennen.dk Vores medarbejdere vil jo ikke udtale sig som privatpersoner, når de er ansat som medarbejdere for mellemgaard. Jeg har også prøvet at oprette mig som privatperson, men blev aldrig godkendt pga. mit virke som forlagschef. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor det skulle være et problem at vi kommer til genmæle på Fyldepennen.dk?
    Det er rigtigt at vi har ændret mellemgaards debatforum til en lukket gruppe kun til forfattere på mellemgaard. Vi syntes at nogle af de ting som blev udtalt, ikke vedrører vores forhandlere som skal sælge bøgerne. Forlaget mellemgaard er en virksomhed som udgiver bøger og ikke et debatforum. Vi har også ansatte som vi skal beskytte samt forfattere som vi skal tjene penge til. Når forlaget mellemgaard bliver beskyldt for ting som vi ved er usandt så vil vi jo ikke udtale os som privatperson, men som medarbejdere på forlaget. Det burde alle kunne forstå!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kaj,
      At du og dine medarbejdere ikke ønsker at benytte de muligheder der er med de vilkår, der er opstillet på fyldepennen.dk (som alle jo iøvrigt skal overholde) er jo ikke det samme, som at I ikke må og bliver afvist. Det må alle jo også kunne forstå ...

      Jamen fint nok, at I har valgt sådan, men nu var det jo dig selv, der inviterede til åben dialog og debat på omtalte side. Jeg kan blot konstatere, at det har du/I jo så nok fortrudt siden du skrev en af dine tidligere kommentarer. Det er vel en kendsgerning, som der ikke kan være to opfattelser af?

      Slet
  8. Hej igen Anika og Trudi
    Nu er jeg oprettet som privatperson. Så håber jeg ikke at blive smidt ud. For jeg kan jo fortælle en masse om mellemgaard.

    SvarSlet
  9. Kære Thorvald

    Det er dejligt at høre, at du har været glad for samarbejdet - det er gensidigt. Tak for det. Og det er dejligt at se, at et menneske, der rent faktisk har samarbejdet med mellemgaard, giver sit besyv med. Uvidenheden har desværre lidt for ofte været med til at sætte dagsordenen.

    Vi er glade for, at du fremhæver samarbejdet i udgivelsesprocessen, for det er i vores øjne det helt afgørende, hvis en udgivelse skal blive god. Vi lægger vægt på, at forfatteren er med i arbejdet hele vejen lige fra redaktion til salg og markedsføring. Centralt i udgivelsesprocessen står redigeringen af manuskriptet. Alle bøger bliver redigeret af forlagets faguddannede redaktørstab, ligesom de bliver korrekturlæst af certificerede korrekturlæsere. Vi oplever, at vores forfattere har stor glæde af at arbejde tæt sammen med en redaktør, og fra forlagets side er vi slet ikke i tvivl om, at en god redigering er til glæde for begge parter.

    I arbejdet med sats og omslag lægger vi vægt på, at forfatterens ønsker bliver tilgodeset. Derfor samarbejder forfatteren gennem hele denne proces med vores inhousegrafikere om det helt rigtige udtryk til bogen. Tilsvarende i salgs- og marketingsprocessen, hvor forfatter og forlag lægger en slagplan for den bedst mulige eksponering af bogen.

    Mellemgaard er Danmarks største medudgiverforlag, som rapporten "Bogens og litteraturens vilkår 2016" kan berette. Som en stor aktør på markedet er vi kendt af alle, der beskæftiger sig professionelt med bøger, og det betyder, at vi kan sikre en udgivelse en god færd ud i verden. Det betyder også, at vores bøger får omtale og anmeldelser, som det vil fremgå af vores Facebookside. Uden dygtige og tilfredse forfattere ville der ikke være noget forlag, så vi er taknemmelige for, at så mange har lyst til at være med til at sikre et mangfoldigt bogmarked.

    Endnu en gang tak for det pæne skudsmål.

    Vh. mellemgaard

    SvarSlet

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)