onsdag den 17. august 2011

Vatikanets mand

Vatikanets mand er en roman af Daniel Silva. Genremæssigt befinder historien sig ovre i thriller/action-genren. Det er en hæsblæsende fortælling, der tager os på en tur rundt i flere af Europas større byer, hvor vi følger billedkonservatoren Gabriel Allon, der tidligere har haft tilknytning til den israelske efterretningstjeneste.

Da Gabriels ven, Benjamin Stern findes død i sin lejlighed i München bliver Gabriel kontaktet af den israelske efterretningstjeneste og bedt om at undersøge mordet på Benjamin. Gennem sin rejse rundt i Europa i eftersøgningen på Benjamins morder, finder Gabriel ret hurtigt ud af sporene peger i retning af en afhandling om den romersk katolske kirkes rolle i holocaust under 2. Verdenskrig.

Det viser sig, at professor Stern har taget orlov fra sit job for i al hemmelighed at tydeliggøre den romersk katolske kirkes rolle i jødeudrydelserne, men hvad er det for nogle oplysninger professoren er kommet i besiddelse af, som har gjort det nødvendigt at rydde ham af vejen? Er den romersk katolske kirke virkelig villig til at myrde en tysk professor, der arbejder på en bog for at værne om Vatikanets og den katolske kirkes virkelighed?

Undersøgelserne sender Gabriel ud på en hæsblæsende tur rundt i Europa med den store finale i Vatikanet, der er smækfyldt med drama, action, mord, efterretningstjenester og ikke mindst lejemordere.

Historien er meget realistisk opbygget og formidlet. Til trods for at Daniel Silva i efterskriftet slår en tyk streg under at bogen er ren fiktion, sætter den alligevel tanker i gang om hvilke hemmeligheder Vatikanet og den romersk katolske kirke dækker over.

Det er en medrivende og meget realistisk fortælling, der til tider er svær at lægge fra sig.

2 kommentarer:

  1. Hehe - det er kun et par dage siden, at jeg kiggede på mit eksemplar af bogen. Absolut en af de bedre bøger i den stime af 'religiøse konspirationsbøger', som hærgede efter Da Vinci-successen.

    SvarSlet
  2. Hej Piskeriset :-)
    Pudsigt, men ja det er en ganske god bog. Dog synes jeg, at det kunne have været fedt, hvis der var blevet gjort lidt mere ud af forholdet mellem jøderne/den romersk katolske kirke under 2. Verdenskrig. Det må være et emne, som der er "kød" nok på til at kunne fylde noget mere, men måske det bare er min interesse for netop den periode i historien, der spiller ind her ;-)

    SvarSlet

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)