torsdag den 19. januar 2012

Kadaverdoktoren

Kadaverdoktoren af Lene Kaaberbøl hører til i krimigenren. Vi følger kadaverdoktoren og hans datter Madeleine/Maddie, som er meget interesseret i sin fars hverv og drømmer om at følge i hans fodspor engang. Dette er han er som far dog ikke interesseret i, da han ikke mener, at det sømmer sig for en ung kvinde, og at det ikke ligefrem vil være en forbedring af hendes muligheder for at finde sig en mand. 

Maddie er et stædigt lille bæst og fortsætter med at assistere sin far i opklaringen af en række dødstilfælde, som starter med, at der dukker nogle mider op i næseboret på en død ung kvinde.

Jagten og undersøgelserne sættes ind på disse mider, opklaringen af mordet på en vellidt præst og en Abbedisse. Maddie hjælper til så meget hun kan få lov til og kæmper samtidig for den accept, som hun fortjener for sine iagttagelser om miderne. Det er ikke helt let, som ung kvinde i 1894, at blive accepteret og anerkendt i den medicinske verden, men Maddie er stædig og fortsætter sin kamp, og da hendes far kadaverdoktoren kommer ud for et uheld med et brækket ben til følge sker der ting og sager for Maddie, som tager sagen mere eller mindre i egen hånd.

Kadaverdoktoren er en meget anderledes kriminalroman. Der bliver virkelig budt på nogle overraskelser undervejs - ting som man dårligt kan forestille, som vækker en blanding af nysgerrighed, interesse, afsky og væmmelse, men samtidig formår Kaaberbøl at give os en form for sympati for "skurkene".

Handlingen er lidt længe om at komme rigtigt i gang, og jeg var faktisk lige ved at opgive den, men lige pludselig sker der en hel masse, og så skal jeg ellers love for, at det gik stærkt. En velskrevet krimi hvor man ikke har gættet, hvem skurken er, før man får det at vide - jeg havde i hvert fald ikke set den slutning komme ;-)

Jeg er rigtigt glad for, at jeg ikke opgav den, for den endte med at blive rigtigt god.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)