mandag den 28. januar 2013

Peter Gade - Vinderen har altid ret ...

Peter Gades selvbiografiske bog Vinderen har altid ret ... var en bog, som jeg havde glædet mig meget til at læse, og derfor selvfølgelig blev rigtig glad, da den lå under træet juleaften.

Peter er et af de mest dedikerede og fascinerende mennesker i min verden. Hans dedikation til badmintonsporten, hans indstilling og tilgang til ikke bare badmintonen men også livet, er noget de fleste mennesker kunne lære noget af.

Han har måttet ofre mangt og meget for den fantastiske badmintonkarriere han har haft, og han har virkelig måttet arbejde med sig selv for at kunne præstere under det nærmest umenneskelige pres, som Peter har levet under de sidste mindst 15 år

Bogen er skrevet i godt og indlevende sprog, der er en god blanding af udtalelser fra Peter selv, hans familie, venner, trænere og badmintonkolleger. Alt i alt giver det et godt indblik i en topelitesportsmands liv, tanker og oplevelser. Det giver en indsigt i, hvad det kræver at være på toppen og præstere under det nærmest umenneskelige pres, som disse sportsfolk lever under. Det er ikke alene presset fra omverdenen og fansene, men i mindst lige så høj grad presset til dem selv - ønsket om hele tiden at blive bedre, holde niveau og præstere.

Peter Gade fortæller om et liv, hvor der aldrig er plads til at fejle, hvor det altid handler om at blive og være bedst. Det er aldrig godt nok at være næstbedst. Det kræver mental styrke, en viljestyrke af den anden verden og det kræver hårdt arbejde, afsavn og tårer.

En bog der uden tvivl kan anbefales til andre som ønsker et indblik i, hvad det kræver at være i en sportslig verdenselite, et indblik i hvordan det er altid at kæmpe for at være den bedste. Det er en bog, hvor Peter Gade virkelig giver noget af sig selv, ligesom han altid har gjort det på badmintonbanen, og i mødet med fansene, som han altid har taget sig tid til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)