tirsdag den 4. februar 2014

Livets port del 1.

Livets port del 1 er Kat L. Lassens debut som fantasyforfatter, og det første bind i en todelt fortælling.

Romanen omhandler den 12-årige Anna, som har fået konstateret kræft. Anna er indlagt og plages ofte af mareridt om en ond dommer, der dømmer hende til et liv med kræft, og hun kæmper med naturligvis med humøret og troen på livet og det gode i livet.
En aften hvor Anna skal sove alene på hospitalet får hun sig lidt af en overraskelse, da hun pludselig får besøg af en lille fe ved navn Timian. Annas overraskelse bliver ikke mindre, da hendes tøjgiraf Pumbernikel pludselig bliver levende, og det viser sig, at han ovenikøbet kender Timian. 
Samtidig fortæller de to Anna, at hun er en særligt udvalgt, og at der er brug for hende i en anden verden; Lysvrang, hvor det onde er ved at få overtaget, og Anna er formentligt den eneste, der kan sætte en stoppe for Mørkevrang og Ranens hærgen. Hun beslutter sig for at tage med de to venner til Lysvrang. Lidt eventyr er vel bedre end at ligge og miste modet mere og mere i en hospitalsseng …

Det er en ganske god debut, som Kat L. Lassen har kreeret her. Historien er i sig selv ikke så uforudsigelig, den er set før. Kampen mellem det gode og det onde, mellem lys og mørke, og helten der absolut ikke føler sig som en helt, er den særligt udvalgte til at redde det hele. Bogen her er dog alligevel værd at læse, for den rummer det ene mere fantastiske væsen efter det andet. Vi møder alt lige fra feer, trætrillere, levende træer, spiravipper, alfer, ydyner, drager, enhjørninger og så selvfølgelig en tøjgiraf, der bliver levende. Karaktererne er fantasifulde, gennemførte og hyggelige. Pumbernikel kan man ikke andet end holde af, den kække, frække og livsglade tøjgiraf. Timian, der er mere besindig, men ikke mindre fræk, når det tager hende, og Anna den 12-årige kræftsyge pige, som pludselig har et stort pres hvilende på sine unge skuldre.

Livets port del 1 er fantasy primært til børn og unge fra omkring 11-12 år og op, men vi andre, som er lidt ældre ;-) tager bestemt ingen skade af at læse den heller. Den er hyggelig, letlæst og tager os med ind i et univers, hvor selv den vildeste fantasi ikke er for vild. Slå hjernen fra og nyd den gode historie og det ene fantastiske væsen efter det andet. Sproget er godt og fængende, og det kan de få stavefejl ikke ændre på.

Jeg glæder mig til at kaste mig over fortsættelsen og håber, at den kan holde niveau.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra SkriveForlaget.

Mere om Livets port af Kat L. Lassen:

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det er nogle ret fine covers, der er på både del 1 og 2, og de passer rigtig fint til historien. Lige umiddelbart var jeg egentligt ikke så vilde med dem, men efter at have læst bøgerne, er de helt rigtige!

   Slet
 2. Har lige læst del 1 og kan næsten ikke vente til jeg får fat i del 2.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også et par skønne bøger, og et helt fantastisk univers, som Lassen har fået bygget op.

   God fornøjelse med del 2!

   Slet

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)