fredag den 22. august 2014

City Surfer

City Surfer af Bjarke Schjødt Larsen er en del af Turbineforlagets Dynamo-serie, som henvender sig til børn og unge fra 10 år. Serien er en letlæsningsbog, som bl.a. kan bruges i folkeskolens mellemtrin og udskoling og omhandler forskellige emner.

I City Surfer følger vi en flok unge mennesker, som er trainsurfere. De springer på togene, når de kører filmer hinanden, så de kan lægge videoerne op på youtube; ”12.000 har set vores seneste video. Trainsurfere fra hele verden. Nørder, der bare synes, det er sejt at se på. Tabere, der synes, at vi er psykopater, fordi vi gør det. At hoppe på et tog i fuld fart med døden over og under en … Måske har taberne ret. Who gives a fuck?”
Jeg-fortælleren hører moderens stemme runge i hovedet, mens han løber mod toget, ”Lav dine lektier, pas din skole. Opfør dig ordentligt, og kom aldrig hjem i en politibil. Gør noget med dit liv.”

Bjarke Schjødt Larsen har bedrevet en hæsblæsende fortælling til børn og unge. Sproget er ungt, letlæseligt og fænger fra første sætning. Sammen med Søren Kloks illustrationer er det en gennemført og fuldendt børne- og ungdomsbog i graphic novel-stilen. Bogen kan sagtens anvendes som selvlæsning til begyndere, men den kan også uden problemer anvendes i undervisningssammenhæng, da det er et alvorligt emne, der behandles i bogen. Den kan således sagtens danne baggrund for en dybere snak om emnet (og flere andre, som de unge kender til).

Alt i alt en gennemført og fuldendt bog. Bjarkes sprog er sikkert og uden slinger, mens Søren Kloks illustrationer rammer ned i en stil, som de unge kender. Sammen har de skabt en særdeles vellykket bog, som kun kan anbefales børn og unge at læse.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af Bjarke Schjødt Larsen og Turbine Forlaget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)