fredag den 29. august 2014

Sarahs skytsengel

Sarahs skytsengel er Tanja Lønberg Rasmussens debutroman. En debutroman der skriver sig ind blandt de psykologiske thrillere.

I romanen følger vi Sarahs kamp for at komme væk fra sin voldelige ægtemand. Ligesom vi følger de to kammerater Jacob og Janniks kamp for at komme sig ovenpå deres traumatiske oplevelser som udstationeret soldat i Helmandprovinsen i Afghanistan. Sarah og Jacobs veje krydses, og Jacob beslutter sig for at hjælpe Sarah i kampen for at komme fri af sin voldelige mand, og i samme ombæring får Jacob en ny mission – noget han i den grad har savnet siden han kom hjem fra Afghanistan. Sarahs mand, Ulrik, viser sig at være stjernepsykopat og alt andet end indstillet på at lade Sarah komme væk. Hurtigt bliver Jacob rodet ind i det ene drama efter det andet, og han får mere krig, end han kunne have forestillet sig og bryder sig om, da han gjorde Sarah til sin nye mission. Efterhånden er ikke bare Jacob og Sarah rodet ind i kampen med Sarahs eksmand, men også Jacobs venner bliver inddraget.

Tanja har alt i alt bedrevet en ganske okay debutroman, som har potentiale til at kunne blive rigtig, rigtig god. Plottet er godt, og det virker. Personerne er langt hen ad vejen rigtig gode, levende og nuancerede. Enkelte bipersoner bliver en anelse ensidige og unuancerede, men alt i alt et godt og gennemført persongalleri, som det er nemt at føle med og leve sig ind i. Sproget er godt og fængende, og med en ekstra gang korrektur ville man kunne have fanget de sidste tyrkerfejl, dobbelte sætninger, som indimellem desværre forstyrrer læsningen og fjerner fokus fra den ellers rigtigt gode fortælling. Bogen er hurtigt læst, og den er svær at lægge fra sig, når først man får begyndt. Der er masser af drama, spænding, fart over feltet og spændende twists, der vender tingene på hovedet, når man lige tror, at NU har man regnet det ud.

Alt i alt er Sarahs skytsengel en rigtig spændende fortælling med en rigtig god idé og et stort potentiale, som med lidt mere finish kunne forløses endnu bedre, end tilfældet er nu. Der er dog ingen tvivl om, at Tanja har potentiale og sagtens kan skrive spændende bøger. Det er derfor lidt synd, at man ikke lige har ofret lidt mere tid og fokus på få ryddet de sidste sproglige, grammatiske og opsætningsmæssige detaljer af vejen, så de ikke fjerner fokus fra fortællingen, som bestemt gør sig fortjent til læserens uforbeholdne fokus.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af Tanja Lønberg Rasmussen.

Læs om de øvrige bøger i serien her
# 2 En ny mission
# 3 Freylands hemmelighed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)