onsdag den 11. maj 2016

Københavns skygger

Københavns skygger af Aspíciens Haufniensis rummer elementer af forskellige genrer. Den blander fantasy, historie, samtid og realisme. Det er en bog som primært henvender sig til den voksne læser.

I fortællingen følger vi Thor som begynder på historiestudiet på Københavns Universitet. Sammen med optagelsesbrevet modtager han dog også en indbydelse til Eruditio for russer af ekstraordinær begavelse. Thor finder ud af, at han tilhører et særligt broderskab af luminarer, eller magikere, som udgør en naturlig elite i samfundet. Thor begynder derfor at studere magi på det magiske akademi sideløbende med historiestudierne.
Her møder han Janus, som han bliver gode venner med. Janus har levet med magien hele sit liv og er særligt interesseret i den form for magi, der kan påvirke andre menneskers sind, som i øvrigt er forbudt.
Thor gør mange opdagelser i løbet af sin studietid på det magiske akademi både om det København, som han troede han kendte, men også om hans familie og afdøde far. Thor må erkende, at den verden, han hidtil har kendt, kun er toppen af isbjerget …

Denne bog er resultatet af et rigtigt spændende og anderledes genremix, og jeg synes, at det er et vellykket resultat. De forskellige elementer spiller rigtig fint sammen, og det giver en dybde og nogle perspektiver der gør denne fantasy-roman til et mere voksent bidrag til genren, end de mange YA-fantasy-bøger.
Sproget er godt og flydende på trods af de mere teoretiske termer og begreber, der også bruges, de giver dog bare en mere ekstra dimension til fortællingen. Mit eneste ankepunkt er egentligt, at der i mine øjne er nogle løse tråde, som ikke helt bliver samlet op på, eller hvor der lidt bliver sprunget over, hvor gærdet er lavest, hvilket er ærgerligt.

Alt i alt er det dog en vellykket bog, og jeg er ret vild med, at man har formået at skrive noget anderledes dansk fantasy for voksne, som rummer mange genreelementer, som alle bidrager til at give fortællingen en spændende dybde.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af forlaget Ulven og Uglen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg ville blive så glad for en lille kommentar fra dig ;-)